|
2024-01-24 22:31:24, szerda
|
|
|
A hangulatot a munkahelyünkön is javíthatjuk kávéval, lenmaggal, zöld leveles zöldségekkel, gyógyteákkal
Nem mindig van kedvünk dolgozni, és a hangulatunk a teljesítményünkön is nyomot hagy. Azonban ha szeretnénk a munkában is produktívak lenni, akkor olyan eszközökhöz, ételekhez és italokhoz kell folyamodnunk, amelyek segítik, hogy jobb legyen a kedvünk, hiszen sokkal könnyebb és egyszerűbb úgy elvégezni az egyes munkafeladatokat, ha jó a kedvünk. Léteznek olyan ételek és italok, amelyek kulcsszerepet töltenek be a hangulat fokozásában. Mutatunk is ezek közül néhányat.
Tanulmányok igazolják, hogy a zöldségekben, gyümölcsökben, hüvelyesekben és teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étkezés nagy szerepet játszik a depresszió kockázatainak csökkentésében és a jó hangulat megteremtésében.
Ellenben azok körében nagyobb a depresszió kockázata, ahol a vizsgált személyek sok vörös húst, feldolgozott táplálékot, magas zsírtartalmú tejtermékeket, finomított gabonaféléket, cukros ételeket fogyasztottak. Ez még akkor is igaznak bizonyult ezen emberek esetében, ha emellett a táplálékok mellett zöldséget és gyümölcsöt is fogyasztottak.
Léteznek olyan tápanyagok, amelyekkel kapcsolatban beigazolódott, hogy javítani képesek az agy egészségét, és még a hangulatot is tudják fokozni. Ebbe a kategóriába tartoznak az omega-3 zsírsavak, a szelén, a probiotikumok és a B-vitaminok.
A koffeintartalmú ételek és italok mértékletes fogyasztása is sok pozitív hatással jár, hiszen stimulálják a központi idegrendszert, ami pedig javítja a hangulatot.
A flavonoidokkal teli bogyós gyümölcsök fogyasztása számos előnnyel jár az egészségünk szempontjából. A memóriát is javítják és rendkívül jó hatást gyakorolnak a hangulatra is.
A lenmag is jó hatással van a hangulatra, ugyanis omega-3 zsírsavakban bővelkedik, amelyek csökkentik a szervezetben, így az agyban is a gyulladást. A magas gyulladási szint gyakran oka a rossz hangulat kialakulásának.
A napraforgómag kiváló szelénforrásnak számít, amely elengedhetetlenül fontos az agy egészségének fenntartásához. Az alacsony szelénbevitel fokozza a depressziós tünetek kialakulását.
A zöld leveles zöldségek - mint a kelkáposzta, a spenót vagy a mángold - rengeteg fontos tápanyagot tartalmaznak, amely nemcsak az agy egészségének tesz jót, de a hangulatot is szabályozza. Ilyen például a lutein, a béta-karotin és a folát. Az alacsony folátszint ugyancsak kapcsolatba hozható a depresszió kialakulásával.
A hangulatunkat a teák rendszeres fogyasztásával is fokozhatjuk. A zöld tea és a matcha tea rengeteg antioxidánsban bővelkedik, mindkettő tartalmaz koffeint és hangulatszabályozó vegyületeket.
A fekete tea oldja a stresszt, segít az érzelmek kiegyensúlyozásában és biztosítja a jobb összpontosítást. Ezek a hatások mind nagyon jól jönnek a munkahelyen.
A levendula csökkenti a szorongást és a depressziót, stabilizálja a hangulatot és a jó alvást is elősegíti.
A ginszengtea nemcsak a hangulatot javítja, hanem segíti az immunrendszert és a kognitív funkciókat. Nagyon hatékony, ha mentális fáradtságtól szenvedünk, illetve még a munkahelyi kiégés esélyét is csökkenti.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Natúr kezelések |
|
Címkék: munkafeladatokat, összpontosítást, megteremtésében, szelénforrásnak, koffeintartalmú, flavonoidokkal, immunrendszert, csökkentésében, kialakulásának, kialakulásával, fogyasztásával, fenntartásához, antioxidánsban, munkahelyünkön, probiotikumok, gabonaféléket, beigazolódott, fogyasztottak, gyümölcsökben, kockázatainak, hangulatunkat, tejtermékeket, kulcsszerepet, szempontjából, szelénbevitel, hüvelyesekben, idegrendszert, napraforgómag, zsírsavakban, vegyületeket, zöldségekkel, feldolgozott, gyógyteákkal, egészségének, zsírtartalmú, tartalmaznak, egyes munkafeladatokat, hangulat fokozásában, depresszió kockázatainak, depresszió kockázata, vizsgált személyek, táplálékok mellett, kategóriába tartoznak, omega-3 zsírsavak, koffeintartalmú ételek, központi idegrendszert, flavonoidokkal teli, egészségünk szempontjából, magas gyulladási, rossz hangulat, napraforgómag kiváló, alacsony szelénbevitel,
|
|
|
|
egyes munkafeladatokat, hangulat fokozásában, depresszió kockázatainak, depresszió kockázata, vizsgált személyek, táplálékok mellett, kategóriába tartoznak, omega-3 zsírsavak, koffeintartalmú ételek, központi idegrendszert, flavonoidokkal teli, egészségünk szempontjából, magas gyulladási, rossz hangulat, napraforgómag kiváló, alacsony szelénbevitel, depressziós tünetek, zöld leveles, spenót vagy, mángold –, alacsony folátszint, depresszió kialakulásával, teák rendszeres, jobb összpontosítást, hatások mind, levendula csökkenti, ginszengtea nemcsak, hangulatot javítja, kognitív funkciókat, munkahelyi kiégés, munkafeladatokat, összpontosítást, megteremtésében, szelénforrásnak, koffeintartalmú, flavonoidokkal, immunrendszert, csökkentésében, kialakulásának, kialakulásával, fogyasztásával, fenntartásához, antioxidánsban, munkahelyünkön, probiotikumok, gabonaféléket, beigazolódott, fogyasztottak, gyümölcsökben, kockázatainak, hangulatunkat, tejtermékeket, kulcsszerepet, szempontjából, szelénbevitel, hüvelyesekben, idegrendszert, napraforgómag, zsírsavakban, vegyületeket, zöldségekkel, feldolgozott, gyógyteákkal, egészségének, zsírtartalmú, tartalmaznak, stabilizálja, zöldségekben, szervezetben, fáradtságtól, kapcsolatban, kialakulását, folyamodnunk, gyakorolnak, egészségünk, tanulmányok, kategóriába, javíthatjuk, fogyasztása, fokozásában, kapcsolatba, hangulatunk, kelkáposzta, depressziós, mértékletes, produktívak, munkahelyen, szabályozza, ginszengtea, stimulálják, depressziót, eszközökhöz, fokozhatjuk, depresszió, rendszeres, szenvedünk, hangulatot, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2587
- e Hét: 27478
- e Hónap: 58964
- e Év: 263665
|
|
|